Block title
Block content

Welcome

Welcome to the official site of SMA 3 Bandung

Established since 1952,  SMA 3 Bandung is  known as the Belitung  School. It is   located on Jalan Belitung 8 Bandung. This is one   favorite  school among  Bandung.  There are around  99%  each year of  the graduates successfully continued to many leading universities in Indonesia, especially  Technology Bandung Institute  ( ITB),  Indonesia University (UI) and Padjadjaran University ( UNPAD) and other reputable universities and colleges in Indonesia or overseas.

Some Alumni of SMAN 3  Bandung  have occupied the  important positions in the government, enterprises, universities and private companies.

Principal of SMA Negeri 3 Bandung

Profiles

Ridwan Kamil, ST, M.Ud.
.

Ridwan Kamil who is familiar called by Kang Emil, now is a Mayor of Bandung City.  He is the SMA 3 Bandung Alumni in 1990 .

Drs. Irvan Bahtiar
Wakil Kepala Sekolah Bidang Kesiswaan

Wks Bidang Kesiswaan tahun 2015 - 2017 ini terlahir di Kota Bandung pada tanggal 20 April 1965 dan sebagai guru mata pelajaran fisika.

Diah Rahmawati, SE
Bendahara

Bu Diah lahir di Kota Majalengka pada tanggal 12 Januari 1969.

Sukarman, SE
Wakil Kepala Tata Usaha

Pak Sukarman lahir di Kota Seragen pada tanggal 07 September 1960

Drs. R. Eryanto
Wakil Manajemen Mutu

Pak Eryanto lahir di Kota Bandung pada tanggal 26 Desember 1957 adalah Wakil Kepala Sekolah Bidang Manajemen Mutu tahun  2013 - 2017, sebagai koord

Tuti Sudaryati, S.Pd.
Kepala Tata Usaha

Bu Tuti lahir di Kota Bandung pada tanggal 1 Juli 1959.

Taman Sutarman, S.Pd.
Wakil Kepala Sekolah Bidang Kurikulum

Pak Taman adalah Wks Bidang Kurikulum tahun 2015 - 2017, terlahir di Kota Garut pada tanggal 12 Maret 1962 sebagai guru mata pelajaran seni budaya.

Prof. Dr.med Tri Hanggoro Achmad. dr
.

Prof. Dr. med. Tri Hanggono Achmad, dr., is now the chief of school committee of SMA 3 Bandung.

Recent Articles

Science Camp IV

Hari Raya Idul Adha / Hari Raya Qurban

Festival Seni Sastra dan Budaya Megantara 2016

Festival Seni Sastra dan Budaya Megantara 2016

Perayaan HUT Kemerdekaan RI ke-71

3rd International Youth Music Festival II Bratislava, Slovakia

Pengenalan Lingkungan Sekolah Tiga (PLiST) 2016

Musyawarah Kerja (Muker) Tahun 2016

Camping Pramuka

View more
Pekan Ilmiah V (Terestrial)

Presentasi Research Based Learning (RBL) SMA Negeri 3 Bandung

Paman Gober (Penanaman Pohon dan Gowes Bersama) Tahun 2016

Lepas Sambut Kepala SMAN 3 Bandung

SEAMEO Song Angkung Contest

Keluarga Paduan Angklung SMA Negeri 3 Bandung (KPA3) meraih penghargaan juara ke 3 antar Negara ASEAN dalam kategori

Apresiasi Sekolah Berintegritas

View more
The signing of Memorandum of understanding (MOU) between Watkhemapirataram School Nonthaburi, Thailand and Senior High School 3 Bandung Indonesia.

On  24 – 28 May 2015  there are 20 teachers and principals of Elementary Schools, Yunior High School and Senior High